0
esmadeco escuela madrileña decoracion interiores

De regulă, când ne gândim la designul de interioare, avem în minte culori şi texturi, compoziţii de mobilier şi corpuri de iluminat, precum şi distribuţia spaţiului într-o manieră funcţională şi estetică deopotrivă. Designul interior include însă şi categoria mai subtilă a parfumurilor şi aromelor de cameră.

Fiecare locuinta este unica si are propriul parfum si cu siguranta nimic ncamerau se compara cu senzatia mirosului “de acasa”. Insa, in cazul in care aveti animale de companie sau exista membri ai familiei care fumeaza, aerul din locuinta dumneavoastra nu va mai fi la fel de curat. Indiferent de situatie, aerisirea locuintei este un pas obligatoriu insa pentru improspatarea aerului din casa dumneavoastra puteti apela si la mici trucuri. De la frumoasele amestecuri potpourri, clasicele lumânări şi beţişoare parfumate, tehnologia aferentă, aşa cum a evoluat până azi, este surprinzător de complexă, iar parfumurile sintetice ale odorizantelor de cameră vă pot oferi o gamă de nuanţe şi senzaţii ale căror variaţii permit construcţii şi concepte olfactive din cele mai complexe.

Simplificând lucrurile, odorizantele de interior folosite în spaţii private şi în spaţii comerciale emit parfumuri cu dispersie continuă şi respectiv cu acţiune instantanee, inclusiv aparate programabile. Cu aerosol sau cu emisie de vapori, pe bază de geluri, lemn, hârtie, textile, sau alte materiale impregnate cu parfumuri, aparatele pe care le puteţi achiziţiona permit un grad crescut de versatilitate ambientală.

Controlul mirosurilor se realizează prin intermediul mai multor metode; acestea includ absorbţia (dispozitive pe bază de silicagel, carbo activatus, zeolit, bicarbonat de sodiu etc.), blocarea receptorilor olfactivi (care blochează răspunsul nostru la stimulii de miros), mascarea efectivă (printr-un miros mai puternic decât mirosul iniţial), igienizarea aerului (dezinfectarea sau neutralizarea microorganismelor din aer care produc mirosul iniţial) şi, în unele cazuri, oxidarea (folosită mai ales pentru îndepărtarea surselor organice care generează mirosul iniţial). Neutralizarea mirosurilor pe bază de esteri, aldehide şi pre-polimeri constituie o nişă în sine în industria odorizantelor de interior.

Multe dintre aromele artificiale disponibile pe piaţă conţin substanţe chimice alergogene, ne-ecologice şi toxice. Trend-urile în industrie merg însă înspre o zonă organică, verde, pe pază de uleiuri esenţiale şi arome cât mai naturale (odorizantele fre-pro).

Menţinerea calităţii aerului în spaţiile unde se folosesc aceste adjuvante olfactive presupune pe cât posibil o bună ventilaţie, îndepărtarea surselor de miros neplăcut, alături de metoda simplă şi extrem de eficientă de a adăuga plante cu frunze în mediul respectiv.

Folosirea aromelor şi parfumurilor în design-ul ambiental presupune respectarea anumitor reguli care ţin atât de dozarea corespunzătoare (în funcţie de dimensiunea şi caracteristicile interioarelor) cât şi de adecvarea şi potrivirea stimulilor olfactivi la destinaţia încăperilor (spre exemplu, oricât aţi fi de fan al aromelor de vanilie şi ciocolată, un miros alimentar poate fi stânjenitor într-o toaletă). Aceste limitări nu trebuie însă să vă înfrâneze creativitatea în nici un fel: numărul combinaţiilor este practic nelimitat, astfel încât veţi putea cu siguranţă să obţineţi efectul scontat!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP