0
WDF

anotimpDin cauza volatilităţii crescute a uleiuriloresențiale folosite în formulele odorizanților de calitate, primul detaliu pe care ar trebui să îl verifici atunci când alegi un odorizant de calitate este persistenţa acestuia în timp. Majoritatea odorizantelor (fie sprayuri, fie solide) pe care le găsești pe piaţă oferă un miros inițial plăcut. Totuși, numai unele dintre acestea reușesc să rămână active o perioadă mai lungă de timp. La ce să ne uităm atunci când achiziţionăm un odorizant de cameră, de toaletă sau de birou? Iată câteva caracteristici:

  1. Durata utilizării– aceasta nu este direct influențată de tipul odorizantului. Sprayurile sunt de două categorii: cu eliberare manuală și cu eliberare automată, la un interval setat de dumneavoastră sau declanșate de senzori de mișcare. Odorizanții solizi eliberează miros în permanenţă (prin sublimare, adică prin transformare directă din stare solidă în stare gazoasă). Odorizantele Fre-Pro dureaza 30 de zile, indiferent de forma in care se gasesc, solida sau lichida
  2. Aroma– aromele impersonale sunt ideale pentru birouri, unde Winter Green, Guava Pineapple sau Ocean Mist sunt printre cele mai căutate. Pentru casă, sunt preferate parfumurile dulci (tropical, kiwi, mango, floarea de bumbac, citrus sau castravete) sau cele insistente (mar cu scorțișoară, Herbal Mint ). Așa-numitele parfumuri ocean, fresh lavanda,iasomie  etc nu sunt altceva decât combinații de uleiuri volatile, care țintesc un miros specific din natură.
  3. Impactul asupra utilizatorilor– odorizanții folosiți cu moderație nu au un impact semnificativ din punct de vedere olfactiv asupra utilizatorilor în sensul în care nu ajung să deranjeze. Totuși, în cazul mirosurilor foarte intense sau insistente, e bine să folosiți odorizantele cu moderație. Fre-Pro ofera odorizante naturale, din silicon impregnat cu uleiuri naturale sau parfumanti naturali. Nu deranjeaza caile respiratorii, indiferent de timpul de folosire. Se pot pune chiar si in camera bebelusilor.

Când folosim odorizanți?

Cea mai importantă regulă referitoare la odorizanți este că aceștia nu acoperă total mirosurile existente. Chiar și produsele cărora li se face reclamă pentru capacitatea de acoperire au limitele lor. O soluție inteligentă și mult mai eficientă este să folosim odorizanții într-un mediu curat si cât mai bine aerisit. Acest detaliu se aplică și pentru odorizanții de toaletă.

Alegerea odorizanților trebuie să fie în armonie cu mediul în care aceștia sunt folosiți. Pe lângă aromă, care poate fi racordată destul de ușor, nu uita de cantitatea de odorizant folosită și de tipul acestuia. Evită să folosești prea mult odorizant: în loc să acopere mai bine mirosurile neplăcute, o cantitate prea mare nu face altceva decât să creeze un mediu neplăcut.

Vara se poartă aromele deschise, ca cele remarcate mai sus, dar și cele tematice, în special pentru birouri și spații publice. În intimitatea casei tale însă, alege în funcție de gusturile personale și de starea de spirit pe care o ai: în acest fel, vei avea parte de o atmosferă plăcută și relaxantă.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP